הידרופוניקה

מכירה והתקנה של מערכות הידרופוניקה ביתיים

מערכת הידרופוניקה

גידול הידרופוני- הוא דרך יוצאת דופן לגדל צמחים, אם כי רבים מאיתנו העזנו בו כבר מגיל צעיר. כשרוב האנשים חושבים על הידרופוניקה, הם חושבים על צמחים הגדלים על שורשיהם. שצפים ישירות במים כמדיום גדילה, או על צמחים הגדלים ישירות על מים שתלויים כמדיום גדילה על שורשיהם.

תמיסת תזונה מאוזנת לחלוטין ומותאמת ל- pH מסופקת לשורשים בצורה מסיסה מאוד (ראה להלן). כאשר טיפות בודדות מונחות במדיום הגידול של הצמח, הצמחים מועברים בצורתם הטבעית וגדלים בתקשורת הגידול.

בגידול הידרופוני

אתה יודע שיש צורך בהחלט להשתמש בדשן הידרופוני המספק את כל יסודות העקבות. צמחים זקוקים לאור. בנוסף לחומרים מזינים, חמצן ומים כדי לגדול ולשגשג. אך אם הם לא מוזנים בקרקע, הם לא יגדלו ולא ימצאו את מלוא הפוטנציאל שלהם. כשאתה גדל בקרקעות, זכור לחדש את הלכלוך סביב המטעים שלך.

ולבדוק את תמיסת התזונה המסיסה כדי להבטיח את ה- pH הנכון של הצמח שאתה מגדל. אם אתה רוצה לגדל מזון רחוק מהאדמה, הידרופוניקה היא הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. ב- HTG Supply יש לנו את כל מה שאתה צריך כדי לבנות מערכת הידרונית בקרקע או להוסיף צמחים הידרוכימיים למפעלים הקיימים שלך.

קל לבנות מערכת הידרופונית משלך, המורכבת ממיכלי פלסטיק עם משאבה צוללת. השואבת אוויר כדי לאוורר את תמיסת התזונה ולהפיץ את הנוזל, וסיר בינוני או עציץ לתמיכה בצמחים. לחלופין, ניתן לגדל צמחים ששורשיהם נתמכים על ידי חומר מזין מעשיר כמו מים. המשמש כתחליף אדמה סטרילי. אתה יכול אפילו להתחיל לגדל צמחים צעירים על ידי משיכתם מזרעים או מילוי דיבלים או מגשים בתערובות נטולות לכלוך.

מערכת הידרופוניקה  דורשת פחות מקום. מכיוון שהשורשים מתפשטים בחיפוש אחר מזון ומים ואין צורך לאוורר אותם או לשתול שתילים בחצץ או באמצעי צבירה אחרים.

זה מקטין את השטח הממוצע הנדרש לייצור קרקע קונבנציונאלית ואת כמות האדמה שיש לגדל

אם מגדלים שני צמחים זהים גנטית עם אדמה מהידרופוניקה אחת ומהשנייה. תוכלו לראות את הגורמים שעושים את ההבדל. אין אדמה לבדה המכילה את כל אבות המזון והמיקרואורגניזמים מהם נהנים הצמחים.

כשאתה מוסיף דגים למערכת ההידרופוניה שלך

זה נקרא aquaponics כי זה עשיר בחומרים מזינים – מים עשירים במיכל הדגים המשמשים לדישון ולגימור הצמחים. מערכות אקוופוניות מקדמות את מחזור התזונה על ידי שימוש בחומרים מזינים מהמים העשירים במיכלי דגים לדשנים או צמחים מוכנים כמו גם מיקרואורגניזמים.

מוצרים הידרו ואקוופוניים מגדלים במים זורמים כל הזמן בהם מומסים חומרים מזינים

בארה"ב ניתן לאשר חוות שמשתמשות בשיטות אלה כאורגניות, אך הידרופוניקה מסחרית משתמשת בחומרי הדברה בגידוליהן. בעוד גננים חובבים מסתלקים מגידול צמחיהם במדיה אורגנית, רוב החוות המסחריות נשענות על פתרונות המיוצרים מכימיקלים ומינרלים שאינם נחשבים אורגניים.

גננים הידרוגוניים משלימים את גני ההידרוגונים שלהם בחומרים מזינים אורגניים במקום להשתמש בחומרים מזינים כימיים כמזון בסיסי

במקום להשתמש בכימיקלים ובחומרים מזינים למזון הבסיסי שלהם, הם משלימים ומשתמשים בהם כתוספת לאספקת מים ומשלימים אותם למיברים שלהם.

דשן אורגני שונה מאוד מדשן אדמה הידרופוני מבחינת אספקת התזונה לצמחים. דשן הידרואלקטרוני, המיועד לשימוש בקרקע, מכיל מגוון חומרים מזינים כמו חנקן, זרחן, אשלגן, סידן, מגנזיום ואשלגן.

במערכת גידול הידרופונית

חשוב מאוד שתמיסת התזונה תכיל את האלמנטים הנחוצים להם הצמחים זקוקים בפרופורציות הנכונות. למרות שאתה יכול לערבב בעצמך, ישנם דשנים אורגניים וכימיים שמיוצרים במיוחד עבור מערכת הידרופונית. צמחי הידרופוניקה מקבלים חומרים מזינים ממקורות שונים, ולכן יש להיות מודעים לסוגים השונים של חומרי המזון המשמשים לניסוח דשנים במערכת הידרוניזציה, כמו גם לצרכים הספציפיים של כל צמח.

למרות שצמחים גדלים באופן מקובל בהידרופוניקה

החממה ומערכת בקרת הסביבה שלה זהים. כדי לגדל צמחים בחממה, מגדלים משתמשים בשילוב של דשנים אורגניים וכימיים ומערכות הידרוניזציה. יש מגדלים מסחריים שמגדלים צמחים הידרופוניים עם תערובת הולכת וגדלה של קליפת כבול.

בעת גינון בהידרופוניקה, אתה יכול לשלוט לחלוטין על חומרי המזון המסופקים למערכת השורשים. מערכות הידרופוניות גם מאפשרות לך שליטה רבה יותר בהאכלת התזונה, התורמת לשיפור צמיחת הצמחים.

מערכת מבוססת מדיה משתמשת בפתרון תזונתי הנתמך על ידי שורשי הצמח

צמחים יכולים לצמוח רק על מים, אבל זה יכול לעזור גם להיות בעל מצע גידול. צמחים זקוקים למדיום כלשהו כדי ליצור צמיחת שורשים, גם אם אינם מקבלים חומרים מזינים מהתקשורת.

גרינוויו- תכנון עיצוב והקמת גינות

הידרופוניקה ביתית
הידרופוניקה

בואו נביא את הטבע לבית היפה שלך

השתמש בפסקאות אלה כדי להתמקד בנושא בכותרת. הקפד לשמור על זה קצר ומושך.